Flag

Srdce z červeného vína

asi 12 porcie
Jednoduché
100
Sladké romantické srdce určite poteší každého zamilovaného.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na ozdobenie torty môžeme použiť aj rôzne zdobenie Dr. Oetker
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
2 ksvajce
75 mlvíno červené
125 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLHolandské kakao Dr. Oetker
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na polevu
250 gcukor práškový
5 - 6 PLvíno červené
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma v tvare srdca (Ø 23 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme vajcia, každé asi ½ minúty. Pridáme víno a múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a škoricovým cukrom a vymiešame dohladka. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť, potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

3

Na polevu do misy preosejeme práškový cukor. Prilievame toľko vína, aby nám vznikla hladká poleva. Potrieme celé vychladnuté srdce a polevu necháme stuhnúť.

4

Na ozdobenie ¾ marcipánu zafarbíme červenou farbou a vytvoríme z neho ružičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou farbou a vytvoríme lístky. Potom nimi ozdobíme povrch torty.

Náš tip

  • Na ozdobenie torty môžeme použiť aj rôzne zdobenie Dr. Oetker