Flag

Tekvicové slané muffiny

12 porcií
Jednoduché
55
Mimoriadne obľúbenú tekvicu sme použili v slaných muffinoch a dochutili sme ju syrom. Pripravte desiatu pre deti do školy alebo muffiny použite ako prílohu
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 kstekvica Hokkaido malá (očistená, asi 400 g)
250 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 KLsoľ
0,5 KLkorenie čierne mleté
200 gjogurt biely
2 ksvajce
70 mlolivový olej
50 mlmlieko
150 gsyr feta alebo balkánsky syr (nakrájaný na malé kúsky)
hrsťpetržlenová vňať čerstvá nasekaná
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny väčšie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta tekvicu nakrájame na malé kocky a na panvici s troškou olivového oleja ju krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou a čiernym korením. V inej mise vyšľaháme jogurt s vajcami, olejom a mliekom šľahačom dohladka. Pridáme do sypkej zmesi a premiešame. Nakoniec pridáme syr, vychladnutú tekvicu a petržlen a dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme do papierových košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.