Torta s červeným ovocím

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

letná chuťovka

asi 12 ks

stredná obťažnosť 25 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Torta s červeným ovocím

Na cesto:

125 g maslo zmäknuté alebo margarín
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
4 ks vajce
250 g múka hladká
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

300 g ovocie (jahody, maliny, ríbezle)
60 g cukor práškový
250 g smotana kyslá
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažná

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
4 PL ovocie rozmixované

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne po jednom pridáme vajcia. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, preosejeme a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 minút

2

Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Okolo spodnej časti korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.

3

Na prípravu náplne rozmixujeme ponorným mixérom ovocie s cukrom, odoberieme 4 PL na ozdobenie. Zvyšok rozmixovaného ovocia dobre premiešame s kyslou smotanou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do ovocnej peny. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Náplň nanesieme na korpus, zakryjeme druhou časťou korpusu a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni so smeta-fixom dotuha. Z torty odstránime okraj formy, povrch torty potrieme a ozdobíme zvyškom rozmixovaného ovocia.

Nutričné hodnoty na recept Torta s červeným ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1754 kJ
419 kcal
1030 kJ
246 kcal
Tuk 27.79 g 16.35 g
Sacharidy 22.59 g 13.29 g
Bielkoviny 7.65 g 4.50 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie