SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta s červeným ovocím

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

letná chuťovka

asi 12 ks

stredná obťažnosť 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta s červeným ovocím

Na cesto:

125 g maslo zmäknuté alebo margarín
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
0.06 vajce
250 g múka hladká
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

300 g ovocie (jahody, maliny, ríbezle)
60 g cukor práškový
250 g smotana kyslá
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažná

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
4 PL ovocie rozmixované

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne po jednom pridáme vajcia. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, preosejeme a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Okolo spodnej časti korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.

3

Na prípravu náplne rozmixujeme ponorným mixérom ovocie s cukrom, odoberieme 4 PL na ozdobenie. Zvyšok rozmixovaného ovocia dobre premiešame s kyslou smotanou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do ovocnej peny. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Náplň nanesieme na korpus, zakryjeme druhou časťou korpusu a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni so smeta-fixom dotuha. Z torty odstránime okraj formy, povrch torty potrieme a ozdobíme zvyškom rozmixovaného ovocia.

Nutričné hodnoty na recept Torta s červeným ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1624kJ
388kcal
1084kJ
259kcal
Tuk 25.59g 17.06g
Uhľohydrát 22.69g 15.13g
Bielkoviny 5.01g 3.34g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.