na recept Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom
320 g | múka polohrubá |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker |
220 g | cukor |
1 balíček | Vanilínový cukor Dr. Oetker |
3 | vajce |
250 ml | mlieko |
250 ml | olej |
1 | kompót ananásový (hmotnosť 340 g po odkvapkaní) |
200 - 250 ml | smotana na šľahanie (33%) |
1 balíček | Crème Olé aróma kokos Dr. Oetker |
1 balíček | Smeta-fix Dr. Oetker |
3 zarovnaná PL | kokos strúhaný |
tortová forma (Ø 26 cm) | |
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l) |
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 25 Minút
Ananásový kompót scedíme a šťavu zachytíme. Ananás nakrájame na menšie kúsky. Do uzatvárateľnej nádoby dáme ananásové kúsky aj šťavu. Pridáme smotanu na šľahanie, Crème olé a Smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1449kJ 346kcal |
1478kJ 353kcal |
Tuk | 22.67g | 23.13g |
Uhľohydrát | 32.22g | 32.88g |
Bielkoviny | 4.39g | 4.48g |