Flag

Vegánska verzia írskeho koláča Banoffee

12 porcií
Stredne náročné
100
Tradičný írsky koláč. Pripravte vegánsku špecialitu so Zlatý klasom Dr.Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
280 govsené vločky
120 gorechy vlašské
80 gcukor trstinový
0,5 KLsoľ
125 gmaslo zmäknuté veganské
Na obloženie
4banany olúpané a na kolieska nakrájané
šťava z 1 citróna
Na náplň
400 mlkokosové mlieko (v plechovke)
170 gcukor trstinový
1 polovica balíčkaZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
štipkasoľ
Na ozdobenie
1 zarovnaná PLcukor
150 gvegánska smotana
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu korpusu vložíme do misy vločky, orechy, cukor a soľ a zamiešame. Pridáme maslo a všetko pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Korpus nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pritlačíme k dnu a stranám formy. Dno korpusu na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na obloženie v mise pokvapkáme banány šťavou z citróna a opatrne premiešame.

4

Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika kokosové mlieko. Pridáme cukor, Zlatý klas a soľ a na miernom ohni povaríme asi 10 minút až do zhustnutia. Banány naukladáme na korpus, zalejeme náplňou a necháme vychladnúť. Odložíme asi na 3 hodiny do chladničky.

5

Pred podávaním vyšľaháme smotanu s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a koláč ním dozdobíme.