SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánska verzia írskeho koláča Banoffee

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Tradičný írsky koláč. Pripravte vegánsku špecialitu so Zlatý klasom Dr.Oetker.

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánska verzia írskeho koláča Banoffee

Na korpus:

280 g ovsené vločky
120 g orechy vlašské
80 g cukor trstinový
0,5 KL soľ
125 g maslo zmäknuté veganské

Na obloženie:

4 banany olúpané a na kolieska nakrájané
šťava z 1 citróna

Na náplň:

400 ml kokosové mlieko (v plechovke)
170 g cukor trstinový
1 polovica balíčka Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
štipka soľ

Na ozdobenie:

1 zarovnaná PL cukor
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu vložíme do misy vločky, orechy, cukor a soľ a zamiešame. Pridáme maslo a všetko pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Korpus nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pritlačíme k dnu a stranám formy. Dno korpusu na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: 20 minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na obloženie v mise pokvapkáme banány šťavou z citróna a opatrne premiešame.

4

Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika kokosové mlieko. Pridáme cukor, Zlatý klas a soľ a na miernom ohni povaríme asi 10 minút až do zhustnutia. Banány naukladáme na korpus, zalejeme náplňou a necháme vychladnúť. Odložíme asi na 3 hodiny do chladničky.

5

Pred podávaním vyšľaháme Creme VEGA s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a koláč ním dozdobíme.

Nutričné hodnoty na recept Vegánska verzia írskeho koláča Banoffee

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1700 kJ
406 kcal
934 kJ
223 kcal
Tuk 20.57 g 11.30 g
Sacharidy 32.52 g 17.87 g
Bielkoviny 5.85 g 3.21 g