Flag

Vegánske muffiny s citrónovým krémom

asi 12 porcie
Jednoduché
60
Výborné muffiny pripravené s láskou a Dr. Oetker Puding príchuť Citron.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
190 gmúka hladká
1,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,5 KLSóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
100 gcukor trstinový
štipkasoľ
240 mlkokosové mlieko
2 PLjavorový sirup
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
1,5 PLocot jablčný
Na krém
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Citrón
400 mlrastlinný nápoj
2 PLcukor
250 gmaslo rastlinné alebo zmäknuté kokosové maslo
Na ozdobení
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
12 kspapierové košíčky
forma na muffiny (12 kusov)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Citrón
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrom a soľou. Pridáme mlieko, sirup, pastu a ocot a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov na muffiny vložených vo forme.  Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne  pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a muffiny ozdobíme.

4

Povrch posypeme citrónovou kôrou a uložíme do chladničky stuhnúť.