Flag

Veľkonočná torta

asi 8 porcí
Jednoduché
75
Originálna torta s náplňou zo Zlatého klasu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
220 gmúka hladká
100 gHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
1 zarovnaná KLsoľ
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
400 gcukor
2 ksvajce
100 mlolej
200 mlčierna káva silná vychladnutá
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
40 gcukor
200 gsmotanový syr čerstvý
180 gsmotana kyslá (15%)
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
2tortové formy (ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenieKvetiny oblátkové Dr. Oetker
formička na vykrajovanie v tvare zajačika
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Kvetiny oblátkové Dr. Oetker
1

Na prípravu v mise zmiešame múku s kakaom, soľou, kypriacim práškom, sódou a cukrom. Pridáme vajcia, olej, kávu, vanilkovú pastu a smotanu na šľahanie a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme syr, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme dohladka. Náplňou zlepíme časti korpusu a potrieme povrch a strany torty. Z fondánu vykrojíme zajačikov, obložíme ich po obvode torty a zviažeme mašľou. Na vrch poukladáme kvetinky. Tortu odložíme na 1 h do chladničky.