Flag

Veľkonočný veniec

asi 16 porcií
Jednoduché
75
Slávnostný veniec so zdravšími múkami a kypriacim práškom s vínnym kameňom Dr. Oetker sa doslova rozplýva na jazyku.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch venca môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
3 ksžltok
4 PLvoda horúca
200 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 gmaslo rozpustené
200 gmúka špaldová polohrubá
50 gpohanková múka
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
50 gorechy lieskové mleté
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na veniec (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s vodou, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a maslo a zamiešame. Obe múky zmiešame s kypriacim práškom a orechami a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Potom opatrne po častiach vmiešame sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Veniec necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch venca môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker.