SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočný veniec

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Slávnostný veniec so zdravšími múkami a kypriacim práškom s vínnym kameňom Dr. Oetker sa doslova rozplýva na jazyku.

asi 16 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Veľkonočný veniec

Na cesto:

3 ks bielok
3 ks žĺtok
4 PL voda horúca
200 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)
100 g maslo rozpustené
200 g múka špaldová polohrubá
50 g pohanková múka
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
50 g orechy lieskové mleté

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
forma na veniec (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a maslo a zamiešame. Obe múky zmiešame s kypriacim práškom a orechami a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Potom opatrne po častiach vmiešame sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 45 Minút

2

Veniec necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Nutričné hodnoty na recept Veľkonočný veniec

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 955 kJ
228 kcal
1516 kJ
362 kcal
Tuk 12.80 g 20.31 g
Uhľohydrát 14.30 g 22.70 g
Bielkoviny 2.58 g 4.10 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.