SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočný veniec

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

na veľkonočnú tabuľu

1 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Veľkonočný veniec

Na cesto:

1 balenie Buchty Dr. Oetker
260 ml voda vlažná
120 ml olej
0.02 vajce
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
0.02 vajce na potretie

Na ozdobenie:

0.06 vajce uvarené natvrdo a zafarbené
2 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
štetec na natieranie
sitko

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na buchty s pribaleným droždím. Pridáme vodu, olej, vajce, rumovú arómu a všetko dôkladne ručne vypracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Cesto zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na päť rovnakých dielov. Zo štyroch vyvaľkáme valčeky dlhé 40 cm. Upletieme vrkoč a stočíme do venčeka, na konci dobre spojíme. Položíme na vymastený plech. Zostávajúci piaty diel rozdelíme na štyri rovnaké kúsky, z každého vyvaľkáme valček dlhý 20 cm, položíme na veniec a vytvoríme „hniezda“ (kam umiestnime po upečení vajcia). Ponecháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 40 Minút

3

Po vychladnutí veniec pocukrujeme a do „hniezd“ vložíme vajcia.

Pozn. Na Popolcovú alebo Škaredú stredu by sme sa nemali mračiť. Úsmev na tvári všetkým určite vyvolá stôl ozdobený Veľkonočným vencom!

Nutričné hodnoty na recept Veľkonočný veniec

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 11757kJ
2808kcal
1277kJ
305kcal
Tuk 193.05g 20.96g
Uhľohydrát 213.50g 23.18g
Bielkoviny 31.34g 3.40g