Flag

Vínové vrkoče

asi 18 ks
Jednoduché
45
Chrumkavé slané pečivo na každú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
750 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 KLsoľ
2 ksvajce
1 ksžltok
200 mlolej
200 - 250 mlbiele víno
Na potretie a posypanie
1 ksbielok
soľ hrubá morská
Okrem toho potrebujeme
ostrôžka alebo ostrý nôž
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. V inej mise metličkou vymiešame vajcia so žĺtkom, olejom a vínom dohladka a nalejeme do sypkej zmesi. Cesto ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche postupne po častiach vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 8 mm. Z plátu pomocou ostrôžky alebo noža nakrájame tenké pásiky s rozmermi 1 × 10 cm. Spletením 3 pásikov k sebe vytvoríme vrkoč. Vrkoče poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie.

2

Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka bielkom a posypeme soľou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Vrkoče necháme vychladnúť.