SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Višňovo-makový závin

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Na raňajky

asi 24 ks

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Višňovo-makový závin

Na cesto:

500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
štipka soľ
80 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 vajce
polovica KL Aróma citrónová Dr. Oetker
100 ml mlieko vlažné
150 g smotana kyslá

Na náplň:

360 g kompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
500 g hotová maková náplň

Na mrveničku:

100 g múka hladká
40 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
60 g maslo zmäknuté

Na potretie:

1 vajce
3 PL mlieko

Na polevu:

100 g cukor práškový
asi 2 PL voda

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
papier na pečenie
štetec alebo pierko

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždím a soľou. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, arómu, mlieko a kyslú smotanu. Ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút kysnúť pri izbovej teplote.

2

Na prípravu náplne necháme višne odkvapkať na sitku. Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej ploche do štvorca (40 x 40 cm). Makovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Makovú náplň rozotrieme nožom alebo stierkou tak, aby sme nechali asi 2 cm od okraja voľné. Na náplň naukladáme višne.

3

Pravý a ľavý voľný okraj potrieme vajcom rozšľahaným v mlieku a prehneme cez náplň a pritlačíme. Spodné a horné okraje zavinieme smerom k stredu tak, aby sa obe zavinuté časti vzájomne dotýkali. Závin položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

4

Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku a cukor a vanilkovým cukor. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hrubú mrveničku. Závin potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom rozšľahaným v mlieku a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 55 Minút

5

Upečený závin necháme vychladnúť na plechu.

Nutričné hodnoty na recept Višňovo-makový závin

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 770kJ
184kcal
821kJ
196kcal
Tuk 4.33g 4.61g
Uhľohydrát 28.13g 29.92g
Bielkoviny 4.43g 4.71g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.