Flag

Zemiakové praclíky

asi 24 ks
Jednoduché
50
Chrumkavé slané praclíky sa výborne hodia ako chuťovka k vínu alebo pivu, pri posedení s priateľmi alebo na fandenie pri športových zápasoch.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Uchovávame v uzavretej dóze.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gzemiaky uvarené
180 gmúka polohrubá
0,5 KLsoľ
štipkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
Na potrení a posypanie
1 ksvajce
mak celý a rasca
Okrem toho potrebujeme
strúhadlo
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zemiaky olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame. V mise zmiešame múku so soľou a kypriacim práškom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka.

2

Z cesta vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 24 dielov. Z každého vytvarujeme praclík. Praclíky nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme makom alebo rascou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Praclíky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Uchovávame v uzavretej dóze.