Flag

Babičkin slivkový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
95
Dokonalý slivkový koláč so 100 % Makom mletým Dr. Oetker. Klasika, ktorú si zamiluje každý makový nadšenec.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
štipkasoľ
2 zarovnané PLcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 ksvajce
50 gmaslo rozpustené
100 mlmlieko vlažné
Na obloženie a posypanie
500 gslivky
1 balíček100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na posýpku
100 gmúka polohrubá
40 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gmaslo
Okrem toho potrebujeme
koláčová forma (ø 30 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme vajcia, maslo a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme aspoň 45 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a navlhčenou rukou roztiahneme do strán a na okraje formy.

3

Očistené slivky nakrájame na štvrtiny a poukladáme na cesto reznou stranou nahor. Povrch rovnomerne posypeme makom.

4

Na posýpku v mise zmiešame múku s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme. Posýpku posypeme rovnomerne na slivky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnúť.