Flag

Bábovka s jahodovým krémom

asi 16 porcií
Jednoduché
85
Krehkú bábovku s jahodovo-tvarohovým krémom s Premium Zlatým klasom pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Polly Franková.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
70 gmaslo zmäknuté
150 gcukor
1 ksvajce
250 mlmlieko
250 gmúka polohrubá
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko plnotučné
50 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
200 gjahody čerstvé alebo rozmrazené
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
ponorný mixér
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajce, mlieko a múku zmiešanú so Zlatým klasom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Následne ju opatrne vyklopíme.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Zlatý klas necháme za občasného miešania vychladnúť. Potom ho prelejeme do misy a zašľaháme tvaroh. Jahody rozmixujeme a zamiešame do tvarohovej zmesi.

4

Bábovku nakrájame na dieliky a pred podávaním prelejeme krémom. Môžeme dozdobiť čerstvými jahodami.