Flag

Citrónový vianočný tart

12 porcie
Jednoduché
60
Úžasná sviatočná dobrota s Dr. Oetker Pudingom aróma Citrón.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tart chutí najlepšie vychladený a podávaný so šľahačkou. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady na korpus
250 gsušienky ovsené
120 gmaslo
1 KLFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na plnku
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Citrón
500 mlmlieko
1 - 2 PLcukor kryštálový
1 ksžltok
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1 PLmaslo
Na zdobenie
brusnice
citrón
citrónová kôra
rozmarín
cukrové ozdoby
Okrem toho potrebujeme
tortová forma
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Citrón
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1

Ovsené sušienky si rozdrvíme úplne ako na strúhanku a pridáme lyžicu citrónovej kôry, premiešame. Keď máme sušienky rozdrvené, roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame. Do formy na tart s priemerom 20 cm nasypeme sušienkovú zmes na dno formy. Utľapkáme rukou až ku hornej časti okraju. Necháme stuhnúť v chladničke približne 1 h.

2

Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme žĺtok, maslo, cukor a necháme zovrieť. Následne pridáme puding s citrónovou arómou Dr. Oetker a varíme podľa návodu do zhustnutia. Poriadne premiešame. Tekutú, ešte horúcu zmes nalejeme do sušienkového korpusu.

3

Necháme vychladnúť a následne ozdobíme.

Náš tip

  • Tart chutí najlepšie vychladený a podávaný so šľahačkou.