Flag

Čokoládové rezy

asi 12 ks
Stredne náročné
30
s červeným vínom
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
2 zarovnané KLHolandské kakao Dr. Oetker
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksvajce
250 gmaslo rozpustené
100 mlvíno červené
150 gčokoláda biela , horká alebo mliečna nakrájaná na kúsky
Na pokvapkanie
125 mlvíno červené
Na polevu
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
kuchynská fólia
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise premiešame múku, kakao a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, maslo a červené víno a ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni vymiešame do hladkého cesta. Opatrne vmiešame čokoládu.

2

Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Ešte teplý korpus rovnomerne pokvapkáme červeným vínom. Zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu polevy rozohrejeme obe polevy podľa návodu na obale, snímeme fóliu z korpusu a rovnomerne polejeme povrch. Vidličkou vytvoríme na tuhnúcej poleve vzor podľa svojej fantázie.