Flag

Čokoládovo-tvarohová torta s ananásom

asi 12 porcií
Stredne náročné
25
bez pečenia
Zloženie
Príprava
Náš tip
Torta bude ešte vláčnejšia, ak ju necháme cez noc v chladničke.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 polovica balíčkaPoleva tmavá Dr. Oetker
150 gcereálne čokoládové lupienky
25 gmaslo
Na náplň
2 baleniaŽelatína v plátkoch Dr. Oetker (12 plátkov)
500 gtvaroh polotučný mäkký
150 gjogurt ananásový
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra z 1 citróna (nastrúhaná)
2 PLcitrónová šťava
430 gkompót ananásový
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
150 gcereálne čokoládové lupienky
1 polovica balíčkaPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
valček na cesto
papier na pečenie
tortová forma (Ø 26 cm)
cukrárske vrecko
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker   (12 plátkov)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu necháme 2 polevy rozpustiť podľa návodu na obale. Čokoládové lupienky jemne rozdrvíme valčekom a vmiešame spolu so zmäknutým maslom alebo margarínom do 1 a ½ balíčka rozpustenej polevy (polovicu jednej polevy odložíme nabok na dozdobenie torty).

2

Na podnos s papierom na pečenie alebo s tortovou krajkou položíme kruhový okraj otváracej tortovej formy, nanesieme dovnútra čokoládovú zmes a pomocou lyžice ju rovnomerne rozotrieme a pevne pritlačíme ku dnu. Odložíme do chladničky.

3

Na prípravu náplne namočíme želatínu do studenej vody. Tvaroh dobre premiešame s jogurtom, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme ananás aj so šťavou. Želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami ochuteného tvarohu a potom vmiešame do zvyšku tvarohovej hmoty.

4

Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka ju vmiešame do tvarohovej hmoty. Tvarohovú náplň rozotrieme na čokoládový korpus a uhladíme povrch. Tortu odložíme asi na 1– 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme a odstránime formu.

5

Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a povrch torty ozdobíme. Dozdobíme čokoládovými lupienkami a polevou.

Náš tip

  • Torta bude ešte vláčnejšia, ak ju necháme cez noc v chladničke.