Flag

Čokoládový BB tart s malinami

asi 12 porcií
Stredne náročné
55
Kto by nemiloval kombináciu BB pudingu, čokolády a malín?
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká
70 gorechy mleté pražené
3 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
štipkasoľ
25 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
120 gmaslo zmäknuté
Na potretie
50 gdžem malinový
Na náplň
125 gBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
700 mlmlieko plnotučné
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor trstinový
100 gčokoláda horká kvalitná
50 mlrum
Na ozdobenie
125 gmaliny čerstvé
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechmi, kakaom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto uhladíme na dno a okraje vymazanej formy. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Korpus potrieme rovnomerne džemom a vložíme do chladničky.

4

Na prípravu náplne uvaríme BB puding s mliekom, vanilínovým a trstinovým cukrom. Odstavíme a do horúceho krému nalámeme čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame rum, nalejeme na korpus a uhladíme. Uložíme do chladničky stuhnúť.

5

Pred podávaním povrch koláča dozdobíme malinami.