Flag

Hruškovo-makový bábovkový závin

12 porcií
Jednoduché
95
Vláčna bábovka pre milovníkov hrušiek a maku k príjemnej kávičke.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
460 gkompót hruškový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
75 gsemienka slnečnicová lúpaná
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 KLAróma mandľová Dr. Oetker
3 PLmed tekutý
2 zarovnané PLovsené vločky
100 mlšťava z kompótu podľa potreby
Na cesto
500 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané KLcukor
1 zarovnaná KLsoľ
250 gtvaroh polotučný
160 mlolej
160 mlmlieko
Na ozdobenie
trochucukor práškový
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku dôkladne odkvapkať a šťavu zachytíme. V mise zmiešame makovú náplň s jadierkami, vanilínovým cukrom, arómou, medom, vločkami a šťavou z kompótu (tekutinu prispôsobíme podľa návodu na obale kúpenej makovej náplne). Nakoniec vmiešame odkvapkané a nadrobno nakrájané hrušky.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme tvaroh, olej a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto.  Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme na plát a necháme asi 2 cm voľné okraje. Plát zavinieme z kratšej strany a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy spojom nahor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Bábovku necháme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.