Na cesto nakrájame maslo a necháme ho trochu zmäknúť. Prstami ho premiešame s ostatnými surovinami na mrveničku, ktorú následne na doske spracujeme na pružné cesto. Ak by bolo príliš sypké, pridáme lyžicu vody. Ak by sa lepilo, podsypeme ho múkou.
Cesto dáme na polhodinku zachladiť a potom ho rozvaľkáme do kruhu podľa obvodu koláčovej formy.
Okraje zarovnáme. Na cesto rovnomerne nastrúhame čokoládu a odložíme do chladničky. Hrušky olúpeme, pozdĺžne rozpolíme a opatrne vyberieme jadrovníky. Nožom urobíme zárezy a pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Smotanu ručne rozmiešame s BB pudingom, cukrom a vajíčkom tak, aby v nej neostali hrudky. Zmes nalejeme do formy, rozložíme hrušky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170° asi na 40 minút.
Počas pečenia môžeme hrušky posypať trstinovým cukrom, ktorý v rúre skaramelizuje. Koláč podávame ideálne vlažný.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie