Flag

Rýchly jablkový perník

asi 24 porcií
Jednoduché
70
Dokonalý so 100% Prírodným kakaom Dr. Oetker a s jablkami, ktoré dodajú vláčnosť celému perníku
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

Zloženie

Na cesto
300 gmúka polohrubá
3 PLPrírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
2 zarovnané KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
200 gcukor
1 KLPerníkové korenie Dr. Oetker
3jablka väčšie
2 ksvajce
100 mlolej
100 mlmlieko
Na polevu
1 baleniePoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, sódou, cukrom a korením. Pridáme olúpané a nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, olej a mlieko a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Perník necháme vychladnúť.

3

Polevu pripravíme podľa návodu na obale a vychladnutý perník polejeme. Polevu necháme stuhnúť.