Flag

Jablková torta s trubičkami

asi 12 porcií
Stredne náročné
35
skvelá pochúťka
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pokiaľ robíte tortu v menšej forme -o priemere 20 cm - trubičky neprepolíme (ponecháme ich dlhé, aby se zvýšil okraj na náplň). V takomto prípade potrebujeme 48 zmrzlinových trubičiek.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
120 gpiškóty
100 gmaslo
Na náplň
1 balenieŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
500 mldžús jablkový
1 PLcitrónová šťava
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
70 gcukor
1 - 2 PLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Na ozdobenie
32 kszmrzlinové trubičky rozpolené na polovicu
1jablko
citrónová šťava
mäta pieporná
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Piškóty rozdrvíme valčekom a dobre vymiešame s rozpusteným maslom. Hmotu dáme do potretej tortovej formy a lyžicou utlačíme dohladka.

2

Na prípravu náplne želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Zalejeme ¼ jablkového džúsu a dôkladne premiešame. Nalejeme do zvyšku džúsu a pridáme citrónovú šťavu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so Smeta-fixom a cukrom dotuha a zľahka vmiešame do tuhnúcej zmesi. Dochutíme extraktom a necháme stuhnúť.

3

Už tuhnúcu hmotu (nie celkom riedku) nalejeme do formy na piškótový korpus. Tortu dáme stuhnúť na minimálne 3 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.


Upozornenie: torta tuhne dlho kvôli veľkému množstvu hmoty.

4

Okraj formy opatrne uvoľníme nožom a tortu preložíme na servírovací tanier. Po obvode torty pritlačíme prepolené zmrzlinové trubičky tesne vedľa seba. Dávame pri tom pozor, aby trubičky nepadali. Olúpané jablko nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme ním tortu. Dozdobíme lístkami mäty.

Náš tip

  • Pokiaľ robíte tortu v menšej forme -o priemere 20 cm - trubičky neprepolíme (ponecháme ich dlhé, aby se zvýšil okraj na náplň). V takomto prípade potrebujeme 48 zmrzlinových trubičiek.