Flag

Jablková torta s vínom

asi 12 porcií
Stredne náročné
30
Originálna jablková torta pre sviatočné chvíle
Zloženie
Príprava
Náš tip
Kakao na poprášenie možno obmeniť so strúhanými orechmi.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka polohrubá
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
125 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
125 gmaslo
1 PLvoda
Na náplň
1 kgjablká
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Vanilka
800 mldžús jablkový s bielym vínom (alebo len džús)
230 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
400 - 500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 KLHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Do misy preosejeme múku a postupne pridáme kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo a vodu. Všetko zmiešame el. šľahačom (metličkami) najprv na najnižšom stupni (cca 1 minútu), potom na najvyššom stupni až je cesto hladké. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky odležať.

2

Oddelíme 2/3 cesta, ktorým pokryjeme vymastené dno tortovej formy (priem. 26-28 cm) – cesto na pár miestach prepichneme vidličkou. Zvyšnú 1/3 cesta položíme na okraj tortovej formy a tlačením vypracujeme vysoký okraj (cca 0,5 cm pod okraj formy).

3

Umyté jablká olúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na malé kúsky. Kúsky jabĺk položíme na cesto a poprášime škoricovým cukrom. Puding dobre rozmiešame v jablčnom džúse, pridáme cukor, vanilínový cukor a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Ešte horúcim pudingom prelejeme jablká a dáme piecť.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

4

Po upečení necháme tortu ešte 1 hodinu stáť v otvorenej vypnutej rúre a následne necháme cez noc vychladnúť.

5

Šľahačku vyšľaháme so Smeta-fixom a natrieme na vychladnutú tortu. Pred podávaním posypeme kakaom.

Náš tip

  • Kakao na poprášenie možno obmeniť so strúhanými orechmi.