Piškóty rozdrvíme valčekom a dobre vymiešame s rozpusteným maslom. Hmotu dáme do potretej tortovej formy a lyžicou utlačíme dohladka.
Na prípravu náplne želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Zalejeme ¼ jablkového džúsu a dôkladne premiešame. Nalejeme do zvyšku džúsu a pridáme citrónovú šťavu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so Smeta-fixom a cukrom dotuha a zľahka vmiešame do tuhnúcej zmesi. Dochutíme extraktom a necháme stuhnúť.
Už tuhnúcu hmotu (nie celkom riedku) nalejeme do formy na piškótový korpus. Tortu dáme stuhnúť na minimálne 3 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.
Upozornenie: torta tuhne dlho kvôli veľkému množstvu hmoty.
Okraj formy opatrne uvoľníme nožom a tortu preložíme na servírovací tanier. Po obvode torty pritlačíme prepolené zmrzlinové trubičky tesne vedľa seba. Dávame pri tom pozor, aby trubičky nepadali. Olúpané jablko nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme ním tortu. Dozdobíme lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie