Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, len s menším
množstvom mlieka. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Vo vyššej mise mixérom vyšľaháme smotanu s mascarpone a postupne zašľahávame malinovú náplň. V inej mise vyšľaháme vychladnutý puding mixérom dohladka a zašľaháme jogurt s cukrom. Potom oba krémy spolu dohromady zľahka premiešame.
Na prípravu v mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom mixérom dotuha. Postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec zľahka vmiešame múku. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení necháme vychladnúť
Vychladnutý korpus potrieme džemom. Nanesieme krém a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na povrch torty rozložíme maliny. Tortové želé v kastróliku s malinovou šťavou a vodou povaríme asi minútu a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vlažné želé nalejeme opatrne na maliny. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť, ideálne však až do druhého dňa.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie