Flag

Jablkový smotanový koláč

16 ks
Jednoduché
25
so škoricou a hrozienkami
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 gtvaroh nízkotučný
100 mlmlieko
100 mlolej
80 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
Na náplň
2 kgjablká
80 ghrozienka vopred naložené v rume
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na polevu
3 ksžltok
50 gcukor
150 gsmotana kyslá
30 gmúka hladká
3 ksbielok
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, vanilínový cukor a soľ a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.

2

Na prípravu náplne nakrájame jablká na drobné kúsky, zmiešame s hrozienkami a škoricovým cukrom a rozdelíme na cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na polevu ušľaháme žĺtky s cukrom a kyslou smotanou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, potom zľahka vmiešame múku. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Polevu rovnomerne rozdelíme na zapečený koláč. Plech opäť vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.

Doba pečenia: 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho nakrájame na rezy a servírujeme.