Flag

Jahodový džem s bazalkou

6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Lahodný jahodový džem pripravíte s Pektínom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pridaním bazalky sa skráti trvanlivosť džemu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgjahody očistené
2 PLbazalka čerstvá nasekaná
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
350 gcukor
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a bazalku. Pridáme kyselinu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberáme a ihneď plníme do pripravených fliaš až po okraj. Fľaše uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Pridaním bazalky sa skráti trvanlivosť džemu.