Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na drobné kúsky a odvážime 950 g. Z kvalitnej bielej čokolády odvážime 60 g a nasekáme na menšie kúsky. Poháre a viečka dôkladne opláchneme horúcou vodou.
Do hrnca vložíme nakrájané jahody, pridáme Pektín Dr. Oetker zmiešaný s 2 lyžicami cukru a za stáleho miešania privedieme zmes do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor a kyselinu citrónovú, opäť privedieme do varu a džem povaríme ešte minimálne 5 minút.
Vykonáme skúšku želírovania: 1 – 2 KL horúceho džemu kvapneme na tanierik a necháme vychladnúť. Ak džem nie je po vychladnutí dostatočne tuhý, pridáme 1 – 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
Hotový džem odstavíme a vmiešame doň kúsky čokolády. Odoberieme prípadnú penu a džem ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie