Flag

Kanadský jablkový dezert

asi 12 porcií
Stredne náročné
30
skvelý dezert
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
6 ksvajce
9 PLmúka polohrubá
7 PLcukor práškový
5 PLolej
3 PLvoda
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 kgjablká
50 gVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gŠkoricový cukor Dr. Oetker
3 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
750 mlvoda
3 balíčkyŠľahačka v prášku light Dr. Oetker
450 mlmlieko
3 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 hrnčekvoda
1 hrnčekcukor kryštálový (na karamel)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Šľahačka v prášku light Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 - 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Jablká očistíme, postrúhame a dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme Zlatým klasom rozrobeným v ¾ l vody. Necháme vychladnúť.

3

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, mliekom a smeta-fixom.

4

Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačku.

5

Na miernom plameni si upálime karamel z 1 hrnčeka kryštálového cukru a zalejeme 1 hrnčekom horúcej vody. Necháme rozpustiť karamel a trochu odpariť vodu, tak aby to malo hustotu riedkeho medu. Necháme chvíľu vychladnúť a „popíšeme“ vrch koláča.