Flag

Lemon tart

12 porcií
Stredne náročné
90
pre veľkonočnú pohodu
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláč môžeme pripraviť aj s limetkou a zafarbiť zelenou gélovou farbou Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
130 gmúka polohrubá
40 gcukor práškový
0,5 KLsoľ
120 gmaslo zmäknuté alebo margarín
2 ksvajce
Na náplň
200 gmaslo nátierkové
90 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
citrónová šťava z 2 citrónov
2 ksvajce
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Na ozdobenie
300 gsmotana kyslá
citrón chemicky neošetrený
mäta pieporná alebo medovka (pár lístkov)
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rovnomerne nanesieme na dno a na okraje vymastenej a múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme mierne vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, vajcami, kôrou a farbou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň nanesieme na korpus. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 30 minút

4

Na horúci koláč nanesieme kyslú smotanu, uhladíme a necháme vychladnúť.

5

Na ozdobenie nakrájame citrón na tenké plátky a poukladáme ich na koláč. Prikrášlime lístkami mäty alebo medovky a odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Koláč môžeme pripraviť aj s limetkou a zafarbiť zelenou gélovou farbou Dr.Oetker.