Flag

Makový koláč s malinami

12 porcií
Stredne náročné
180
Chutný makový koláč so sviežim krémom z Dr. Oetker Pudingu aróma Malina. Ideálny k nedeľnej káve!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláč je možné pripraviť aj ako bezlepkový. 100 g polohrubej múky nahradíme 100 g mletého maku a 1 PL kyslej smotany/ zakysanky. Ďalej pokračujeme podľa postupu. Koláč tiež výborne chutí s Citrónovou polevou Dr. Oetker, ktorú použijeme namiesto malinového krému.
Náš tip
Aby sa maliny počas pečenia neklesli na dno cesta, spola ich obalíme v múke a pomúčenou časťou ukladáme na cesto.
Náš tip
Namiesto malinového sirupu môžeme použiť 3 PL malinového džemu, ktorý rozmiešame s trochou horúcej vody.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
štipkasoľ
3 ksžltok
125 gcukor práškový
175 gmaslo zmäknuté
80 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
100 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkaSóda bikarbóna Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Malina
300 mlmlieko
2 zarovnané PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gmaliny
150 gmaslo zmäknuté
75 gcukor práškový
Na polevu a ozdobenie
5 PLsirup malinový
200 gmaliny
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 28 cm)
20 gmaslo na vymastenie formy
50 gmúka polohrubá na vysypanie formy a obalenie malín
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Malina
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so štipkou soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

2

V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Pridáme mak, múku, štipku sódy, kypriaci prášok do pečiva a ručne vareškou premiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.

3

Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a uhladíme. Polovicu malín umyjeme, zľahka osušíme papierovou utierkou a rozložíme na cesto.

4

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Cesto necháme vychladnúť pri izbovej teplote min. 30 minút.

6

Krém uvaríme z pudingového prášku podľa návodu na obale ale iba s 300 ml mlieka, 1 vanilkovým cukrom a 2 PL cukru. Pre výraznejšiu malinovú chuť pridáme do krému po uvarení ca 10 ks roztlačených malín a necháme vychladnúť asi 30 minút.

7

V mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame vychladnutý malinový puding. Korpus pokvapkáme malinovým sirupom. Malinový krém opatrne nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme.

8

Hotový koláč ozdobíme zvyšnými malinami a necháme odpočívať v chladničke aspoň 4 hodiny alebo cez noc.

Náš tip

  • Koláč je možné pripraviť aj ako bezlepkový. 100 g polohrubej múky nahradíme 100 g mletého maku a 1 PL kyslej smotany/ zakysanky. Ďalej pokračujeme podľa postupu. Koláč tiež výborne chutí s Citrónovou polevou Dr. Oetker, ktorú použijeme namiesto malinového krému.
  • Aby sa maliny počas pečenia neklesli na dno cesta, spola ich obalíme v múke a pomúčenou časťou ukladáme na cesto.
  • Namiesto malinového sirupu môžeme použiť 3 PL malinového džemu, ktorý rozmiešame s trochou horúcej vody.