Flag

Mandľové košíčky s čokoládovým krémom a višňami

asi 12 ks
Stredne náročné
100
Nepečené košíčky s batatovým krémom, s Vanilkovým strukom Bourbon Dr. Oetker a Holandským kakaom Dr. Oetker sú ideálne na spestrenie vianočného stola.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
160 gdatle pasta
140 gmandľová múčka
1,5 PLkokosový olej
Na krém
1 ksbataty menší (1 hrnček batatového pyré)
1 ksbanán
3 KLjavorový sirup
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
štipkasoľ
2 PLHolandské kakao Dr. Oetker
24 ksvišne v rume
Na ozdobenie
Zdobenie tmavé Dr. Oetker
Okrem toho
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zdobenie tmavé Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame datľovú pastu, mandľovú múčku a kokosový olej a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme valček, ktorý nakrájame na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme malé placky a vytvarujeme do košíčkov vo forme. Formu odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.

2

Na prípravu krému olúpeme batat, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Scedíme, vložíme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme nakrájaný banán, sirup, dreň zo struku, soľ a kakao a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko.

3

Košíčky vyberieme z formy a odstránime papierové košíčky. Do každého košíčka vložíme po jednej višni v rume a naplníme krémom. Na krém nanesieme zvyšné višne.

4

Povrch posypeme zdobením.