Flag

Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

asi 12 porcií
Stredne náročné
45
Dokonalá torta s mangom podľa originálneho receptu Mirky van Gils Slavíkovej.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
2 ksžltok
16 gcukor
45 gmaslo zmäknuté
50 gčokoláda horká rozpustená
60 gmandľová múka
2 ksbielok
štipkasoľ
20 gcukor
Na želé
15 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
500 gmanga pyré
100 gcukor
150 mlvoda
Na mousse
6 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
125 mlmlieko
100 gcukor
4 ksžltok
150 gmanga pyré
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
80 gčokoláda horká rozpustená
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
5 balíčkovTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 zarovnané PLpistácie nasekané
0,5 balíčkyPoleva svetlá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (ø 26 cm)
tortová forma (ø 24 cm)
potravinárska fólia
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame čokoládu a mandľovú múku. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, soli a cukru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 7 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu želé necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mangové pyré povaríme s vodou a cukrom asi 10 minút. Odstavíme, pridáme plátky želatíny a dôkladne miešame do rozpustenia želatíny. Hmotu nalejeme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.

4

Na prípravu mousse necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mlieko s cukrom privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Do horúcej hmoty vmiešame plátky želatíny a miešame do rozpustenia. Hmotu precedíme cez sitko do misy, vmiešame mangové pyré a vanilkovú pastu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne ju vmiešame do vychladnutej hmoty.

5

Korpus vyberieme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme, odstránime potravinársku fóliu a nanesieme na korpus. Okolo upevníme očistený okraj tortovej formy a na želé nanesieme mousse a uhladíme. Odložíme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.

6

Odstránime okraj formy. Z papiera na pečenie vystrihneme 80 cm dlhý a 6 cm široký pás. Potrieme ho rozpustenou čokoládou, umiestnime po celom obvode torty a odložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu s cukrami vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a naplníme ju do cukrárskeho vrecka. Povrch torty ozdobíme šľahačkou a posypeme pistáciami. Opatrne, aby sa čokoláda nepolámala, odstránime papier na pečenie. Povrch dozdobíme hoblinkami zo svetlej polevy.