Flag

Marhuľové rezy

asi 24 porcií
Stredne náročné
60
Tento ľahký ovocný zákusok očarí každého. Marhule v spojení s jemným vanilkovým krémom zo Zlatého klasu Dr. Oetker sú garanciou skvelej chute.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto marhuľového kompótu môžeme použiť aj iný, napríklad broskyňový alebo mandarínkový.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
4 ksžltok
2 zarovnané PLcukor práškový
1 PLolej
4 zarovnané PLmúka polohrubá
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PLdžem marhuľový
Na náplň
480 gkompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní)
4 PLvoda
280 mlmlieko
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 zarovnané PLcukor
250 gsmotana kyslá
1 balíčekcukrárské piškóty (podlhovasté)
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda horká strúhaná
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
ponorný mixér
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme olej, sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme mierne vychladnúť, a potom ho potrieme marhuľovým džemom.

3

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Asi 6 polovíc marhúľ odložíme bokom na ozdobenie. Zvyšné marhule vložíme do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom, prilejeme k marhuliam a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom do neho vmiešame kyslú smotanu.

4

Cukrárske piškóty namáčame v marhuľovej šťave a rozložíme na korpus. Potom na piškóty nanesieme náplň a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Marhule, ktoré sme si odložili, nakrájame na plátky a rozložíme na múčnik. Dozdobíme strúhanou čokoládou.

Náš tip

  • Namiesto marhuľového kompótu môžeme použiť aj iný, napríklad broskyňový alebo mandarínkový.