Flag

Mramorované sušienky v tvare srdca

asi 40 ks
Jednoduché
20
Srdiečkové sušienky potešia nielen na sviatok všetkých zamilovaných. Krásne ozdobiť ich môžete so širokým sortimentom zdobenia Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Fondán vaľkáme na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Okrem toho potrebujeme
vykrajovacie formičky v tvare srdiečka (ø 6 cm a ø 5 cm)
2 plechy na pečenie

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
125 gcukor práškový
125 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
Na ozdobenie a potretie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Dekor mix ružový Dr. Oetker
med tekutý trochu
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Dekor mix ružový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo, vajce a arómu a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou väčšej vykrajovacej formičky povykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Sušienky necháme vychladnúť.

3

Fondán vyberieme z balíčka a postriekame ružovou farbou. Jemne premiesime, aby vzniklo mramorovanie, a vyvaľkáme pomocou váľka. Menšou vykrajovacou formičkou povykrajujeme srdiečka. Vychladnuté sušienky potrieme pomocou štetca medom a srdiečka z fondánu prilepíme. Nakoniec prilepíme medom aj ružové zdobenie.

Náš tip

  • Fondán vaľkáme na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom.