Flag

Orechová torta s jahodami

asi 12 porcií
Stredne náročné
300
Svieža orechová torta s Gustinom bez lepku Dr. Oetker a Želatínou v plátkoch Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na dozdobenie povrchu torty si ponecháme časť želé z jahôd a nakreslíme ornamenty podľa svojej fantázie. Želé odporúčame ohriať, aby nebolo pri  kreslení také tuhé.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
5 ksžltok
150 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmandle mleté
100 gorechy lieskové mleté
Na náplň
100 mldžús jahodový
300 gjahody nakrájané na malé kúsky
35 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
4 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
500 gsmotanový syr čerstvý
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Opatrne vmiešame mandle, orechy a sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne v kastróliku povaríme džús s jahodami. Gustin rozmiešame v troške vody, nalejeme do kastrólika a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť.

4

Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame syr s vanilkovým cukrom a kôrou. Vmiešame rozohriatu želatínu a odložíme do chladničky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a zľahka ju vmiešame do syrovej náplne.

5

Na vychladnutý korpus nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Na náplň nanesieme vrstvu vychladnutého želé z jahôd. Povrch zakryjeme zvyškom náplne.

6

Tortu odložíme najmenej na 4 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Na dozdobenie povrchu torty si ponecháme časť želé z jahôd a nakreslíme ornamenty podľa svojej fantázie. Želé odporúčame ohriať, aby nebolo pri  kreslení také tuhé.