Flag

Ovocná torta s jahodami

asi 12 porcií
Jednoduché
30
krásna a chutná
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
120 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmúka polohrubá
Na krém
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
300 mlmlieko
40 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
70 gmaslo
Na ozdobenie
300 gjahody
Na želé
1 balíčekCukrárenské želé červené Dr. Oetker
500 mlvoda
2 - 3 PLcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Cukrárenské želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny.

2

Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto.

3

Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme a dáme piecť.Pri pečení vždy rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou.

Doba pečenia: 15 - 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Upečený korpus položíme na kuchynskú mriežku a necháme mierne vychladnúť.

5

Oddelíme okraj formy a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý korpus položíme na podnos a priložíme očistený okraj formy.

6

Na prípravu krému uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí ručným elektrickým šľahačom vmiešame zmäknuté maslo a vanilínový cukor. Krém nanesieme rovnomerne až k okrajom na vychladnutý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.

7

Cukrárenské želé pripravíme podľa návodu na obale. Necháme mierne ochladnúť a nalejeme na tortu. Necháme pri izbovej teplote stuhnúť.Po stuhnutí opatrne oddelíme pomocou noža okraj formy od torty.