Flag

Pečený puding á la Clafoutis

asi 8 porcií
Jednoduché
60
Známy francúzsky koláč Clafoutis pripravený zo Zlatého klasu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
50 gcukor
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
50 gmaslo
2 ksvajce
50 gmandle mleté
50 gmúka polohrubá
1 PLAmaretto
3 hrsteovocie drobné
maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy
Ešte potrebujeme
forma na tart
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s maslom a cukrom, vo zvyšnej tretine rozmiešame Zlatý klas a vlejeme ho do hrnca, keď sa maslo rozpustí. Za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý necháme čiastočne vychladnúť. Metličkou vmiešame celé vajcia, múku, mandle, vanilkovú pastu aj likér.

2

Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a na vrch poukladáme/ nasypeme ovocie. Koláčik v rúre trochu zväčší objem, takže si vo forme necháme malú rezervu. Dáme piecť do rúry kým nie je pevný a zlatistý.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

3

Po upečení necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie krájal.