Flag

Perník s kávovým krémom

asi 12 porcí
Stredne náročné
70
Vláčny Perník Dr. Oetker s lahodnou náplní zo smotany, Polevy svetlej Dr. Oetker, VEGA Gélu Dr. Oetker a kávy.
Zloženie
Príprava
Náš tip
VEGA Gél je vhodný na použitie do vegetariánskych aj vegánskych receptov.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
1 balenieVEGA Gél Dr. Oetker
1 zarovnaná PLinstantná káva
Na posypanie
1 zarovnaná PLPrírodné kakao Dr. Oetker prosiaté
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma tortová (Ø 24 cm)
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker prosiaté
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na perník s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika 250 ml smotany a zahrejeme. Pridáme na kúsky nalámanú polevu a necháme ju rozpustiť. Pridáme VEGA Gél a za stáleho miešania asi minútu povaríme. Odstavíme, vmiešame instantnú kávu a necháme úplne vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a krátko ju zašľaháme do vychladnutej zmesi. Polovicu náplne nanesieme na spodný diel korpusu a rozotrieme. Priložíme vrchný diel a potrieme zvyšnou náplňou.

4

Povrch poprášime kakaom a do podávania odložíme do chladničky.

Náš tip

  • VEGA Gél je vhodný na použitie do vegetariánskych aj vegánskych receptov.