Flag

Pikantný rebarborový koláč

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
Pre popoludňajšiu siestu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
1,5 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
Na ovocnú náplň
500 grebarbora
250 gríbezle červené
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
50 gcukor
250 mlnektár z čiernych ríbezlí
Na krémovú náplň
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
200 mlmlieko polotučné
Na posypanie
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť.

3

Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

5

Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná nápln dostatočne stuhla.