Flag

Red Velvet s ovocím

12 porcií
Jednoduché
65
torta de Luxe s Red Velvet Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pôvod receptu Red Velvet (Červený zamat) pochádza z USA, konkrétne z New Yorku, zo slávneho hotelu Waldorf-Astoria. Korpus má typickú červenohnedú farbu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
3 ksvajce
Na náplň
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
400 gsmotana kyslá
500 govocie čerstvé (čučoriedky, maliny, jahody)
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na korpus so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme zmes na náplň so smotanou na šľahanie a kyslou smotanou podľa návodu na obale.

4

Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel korpusu nanesieme jednu tretinu náplne a jednu tretinu očisteného ovocia. Zakryjeme druhým dielom, nanesieme polovicu náplne a polovicu ovocia. Zakryjeme tretím dielom, potrieme zvyškom náplne a dozdobíme zvyškom ovocia. Tortu odložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny tuhnúť.

Náš tip

  • Pôvod receptu Red Velvet (Červený zamat) pochádza z USA, konkrétne z New Yorku, zo slávneho hotelu Waldorf-Astoria. Korpus má typickú červenohnedú farbu.