Flag

Špaldový krémeš s tvarohovým krémom

asi 24 porcií
Jednoduché
95
Zdravý variant obľúbeného krémeša so špaldou a tvarohovým krémom so Zlatým klasom Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker dodala pani Renáta Kiovská.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka špaldová celozrnná
250 gmaslo zmäknuté
120 gsmotana kyslá
Na náplň
500 gtvaroh polotučný
500 mlmlieko
3 ksžltok
1 ksvajce
100 gcukor
50 mlolej
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
Na ozdobenie
3 ksbielok
100 gcukor
2 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s maslom a kyslou smotanou a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky na 30 minút odpočívať. Potom z cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme plát 30 × 40 cm a prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2

Na prípravu náplne vložíme do misy tvaroh. Pridáme mlieko, žĺtky, vajce, cukor, olej a Zlatý klas a pomocou metličky vymiešame dohladka. Náplň nalejeme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na ozdobenie v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Tuhý sneh z bielkov opatrne natrieme na ešte teplý múčnik a rovnomerne posypeme práškovým cukrom. Vložíme späť do rúry a zapečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2 do mierneho zhnednutia.


Čas zapečenia: asi 15 minút

4

Múčnik necháme vychladnúť a podávame.