Flag

Tekvicový džem s orechami

5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
jesenná špecialita
Zloženie
Príprava
Náš tip
Upozornenie: Použitím orechov sa doba trvanlivosti džemu skráti maximálne na 4 mesiace.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgtekvica Hokkaido (nelúpaná, očistená a nakrájaná na malé kúsky)
200 mlvoda
100 gorechy vlašské
1 PLolej orechový
1 kslimetka chemicky neošetrená
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor
Ešte potrebujeme
tyčový mixér
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, zalejeme vodou a asi 20 minút ju povaríme do mäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom.

2

Orechy orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom ich nasekáme nožom a zmiešame s olejom.

3

Z limetky nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu.

4

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, orechy s olejom, kôru a šťavu z limetky a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

5

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

6

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Upozornenie: Použitím orechov sa doba trvanlivosti džemu skráti maximálne na 4 mesiace.