Flag

Tekvicový džem základný

asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Pripravte si tekvica tak ako ju ešte nepoznáte.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgtekvica Hokkaido (neolúpaná, očistená a nakrájaná na malé kúsky)
100 mlvoda
1 kspomaranč
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
6 kspoháre s viečkami
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme vo väčšieho hrnca na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Pridáme šťavu z pomaranča aj s dužinou, a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.