Na prípravu kompótu hrušky umyjeme, olúpeme a nakrájame na štvrtiny. Odstránime jadrovníky a vložíme do pripravených pohárov.
Vodu privedieme do varu, pridáme cukor, kyselinu citrónovú, karamelový cukor a korenie. Povaríme aspoň 5 minút, pridáme pomôcku na konzervovanie a potom necháme vychladnúť.
Sirupom zalejeme pripravené poháre s hruškami až po okraj. Dôkladne uzavrieme viečkami.
Poháre poukladáme na plech, podlejeme vodou a vložíme na 30 minút do rúry vyhriatej na 85 °C.
Nakoniec necháme poháre v rúre vychladnúť, prípadne ich po vybratí zabalíme do deky a necháme vychladnúť týmto spôsobom.
Po otvorení odporúčame kompót skladovať v chladničke a skonzumovať do 48 hodín.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie