Flag

Valentínske tortičky s jahodovým želé

asi 4 porcie
Stredne náročné
90
Romantické tortičky s jahodami nielen pre zamilovaných s Tortovým želé červeným Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
štipkasoľ
4 ksžltok
120 gcukor trstinový
200 gkokosová smotana (len hustá časť z kokosového mlieka v plechovke)
2 PLkokosový olej rozpustený
70 gmúka hladká
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 gPrírodné kakao Dr. Oetker
Na krém
350 gmascarpone
50 gkokosová smotana (len hustá časť z kokosového mlieka v plechovke)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor práškový
20 gkokos strúhaný
Na želé
300 gjahody
3 PLcukor
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
voda na doplnenie šťavy
Eště potrebujeme
elektrický ručný šľahač
4 ksformička (ø 8 cm)
formička na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 5 cm)
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka (ø 3 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme smotanu a olej. Potom striedavo vmiešame tuhý sneh z bielkov, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do formičiek vymastených kokosovým olejom a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise ručne metličkou vymiešame mascarpone so smotanou, vanilínovým a práškovým cukrom dohladka. Odoberieme 5 PL krému a vmiešame doň kokos. Zvyšný krém uložíme do chladničky.

4

Na prípravu želé očistíme jahody a v hrnci s cukrom rozvaríme. Potom ich cez sitko prepasírujeme a šťavu pritom zachytíme. Asi 4 KL šťavy odoberieme na pokvapkanie korpusov. Zvyšnú šťavu doplníme vodou do 230 ml a nalejeme do kastrólika. Pridáme tortové želé a asi minútu povaríme podľa návodu na obale. Nalejeme do malého plechu s vyšším okrajom a necháme zatuhnúť.

5

Korpusy vyberieme z formičiek a vrchné časti asi 2 cm vysoké odrežeme. Do spodnej časti vtlačíme koliesko a pomocou lyžičky korpus vydlabeme tak, aby vznikol dostatočný priestor pre krém a želé. Odobraný krém s kokosom rozdelíme do vydlabaných korpusov. Na krém nanesieme vykrojené koliesko zo stuhnutého želé a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Potom boky a povrch tortičiek potrieme zvyšným vychladeným krémom. Spodnú časť korpusov obsypeme rozdrobeným vydlabaným korpusom.

6

Povrch tortičiek posypeme trochou kokosu a dozdobíme vykrojeným srdiečkom zo želé.