Flag

VEGA panna cotta s jahodovým želé

3 porcie
Jednoduché
60
Vegánska panna cotta s jahodovým želé s VEGA Gélom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Dezert môžeme dozdobiť aj toppingom alebo tekutým sladidlom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na dezert
400 mlkokosové mlieko (v konzerve)
30 gcukor
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KLVEGA Gél Dr. Oetker
Na želé
450 gjahody čerstvé alebo rozmrazené
50 mlvoda
30 gcukor
1 PLcitrónová šťava
2 zarovnané KLVEGA Gél Dr. Oetker
Na ozdobenie
50 gjahody čerstvé
Okrem toho potrebujeme
3 kspoháre
tyčový mixér
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu v kastróliku zmiešame kokosové mlieko s cukrom a vanilkovou pastou. Do kokosovej zmesi pridáme VEGA Gél. Za stáleho miešania privedieme do varu a asi 1 minútu povaríme. Potom odstavíme a polovicu zmesi rozdelíme do pohárov. Odložíme do chladničky stuhnúť. Druhú polovicu necháme na miernom ohni, aby bola stále teplá a nezačala tuhnúť.

2

Na prípravu želé vložíme do kastrólika jahody s vodou, cukrom a citrónovou šťavou. Pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme VEGA Gél a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. Potom polovicu želé nanesieme na vychladnutú kokosovú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky. Na stuhnuté želé potom nanesieme zostávajúcu kokosovú zmes a opäť necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec nanesieme aj zvyšné želé.

3

Hotovú panna cottu pred podávaním dozdobíme čerstvými nakrájanými jahodami.

Náš tip

  • Dezert môžeme dozdobiť aj toppingom alebo tekutým sladidlom.