Flag

Vegánsky mrkvovo-ananásový koláč

12 porcií
Jednoduché
80
Lahodný vegánsky koláč so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 mlrastlinné mlieko
2 KLocot jablčný
1 zarovnaná PLľanové semienka
3 PLvoda
75 gkokosový olej
220 gcukor trstinový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
200 gmúka hladká
130 gkokos strúhaný
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané KLškorica mletá
1 zarovnaná KLPerníkové korenie Dr. Oetker
0,5 KLsoľ
100 gmrkva nahrubo nastrúhaná
50 gananás najemno nakrájaný
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlrastlinné mlieko
40 gcukor
Na ozdobenie
80 gkokos strúhaný
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 kstortová forma (Ø 26 cm)
teflónová panvica
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame mlieko s octom, semienkami a vodou a odložíme. V ďalšej mise vyšľaháme olej s cukrom a vanilkovou pastou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Pridáme odloženú zmes a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s kokosom, sódou, kypriacim práškom, škoricou, perníkovým korením a soľou a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame mrkvu s ananásom. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Polovicu nanesieme na jeden korpus a priložíme druhým korpusom. Zvyšok náplne nanesieme na povrch a necháme stuhnúť.

4

Na ozdobenie kokos opražíme na panvici a posypeme ním povrch koláča.