Flag

Veľkonočné slané cupcakes

12 porcií
Jednoduché
45
Vláčne a skutočne lahodné jarné muffiny. Miesto klasickej plnky, ideálne ako desiata alebo ľahká večera.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 ganglická slanina (nakrájaná na rezančeky)
200 gbaby špenát čerstvý
250 gmúka hladká
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,5 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 KLsoľ
2 ksvajce
75 gmaslo rozpustené
250 mlcmar alebo polotučné mlieko
60 gsyr čedar nahrubo nastrúhaný
pažítka (malý zväzok nasekaný najemno)
Na posypanie
20 gsyr čedar nahrubo nastrúhaný
Na krém
200 gsmotanový syr
100 gmaslo zmäknuté
čerstvé bylinky nasekané (podľa chuti)
Na ozdobenie
3 ksvajce natvrdo uvarené
Okrem toho potrebujeme
panvica
elektrický ručný šľahač
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny (väčšie)
cukrárske vrecko
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu a necháme vychladnúť. Špenát sparíme vriacou vodou, scedíme a necháme dôkladne odkvapkať. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou a soľou. V inej mise vyšľaháme vajcia s maslom a cmarom a vmiešame do sypkej zmesi. Nakoniec pridáme slaninu, vytlačený a nasekaný špenát, syr a pažítku a dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme do papierových košíčkov vo forme.

2

Povrch muffinov posypeme syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Muffiny necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanový syr s maslom a bylinkami šľahačom do peny. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na muffiny. Dozdobíme štvrťkou uvareného vajca.