SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ražný kvások

Ražný kvások Dr. Oetker je určený na moderné pečenie z kváskového cesta alebo po oživení na použitie na tradičné pečenie zo živého kvásku.

Obsahuje iba rastlinné zložky a je certifikovaný ako VEGÁN výrobok.

Ražný kvások Dr. Oetker obsahuje baktérie mliečneho kvasenia a tým dodá chlebu a pečivu dokonalú, mierne kyslastú kváskovú chuť a vôňu. Kváskové pečivo vydrží dlhšie čerstvé. 

Predáva sa v praktickom jednorazovom balení na použitie pre 500 g múky. 
Je vhodný na pečenie kváskového chleba a pečiva, ale aj sladkých receptov ako sú bábovky, mazance alebo vianočky. 

Na zadnej strane obalu výrobku je pre inšpiráciu uvedený recept na Domáci kváskový chlieb. Vyskúšajte! Voňavý a chrumkavý chlieb chutí výborne! 

Ražný kvások Dr. Oetker možno bez problémov použiť aj na prípravu cesta na pečenie v domácej pekárni.

2 spôsoby pečenia zo sušeného Ražného kvásku Dr. Oetker:

1.    Rýchle moderné kváskové pečenie
Pri tejto metóde pečenia je nutné do cesta okrem sušeného kvásku pridať aj sušené droždie. Odporúčame Droždie Dr. Oetker. Výhodou je upečenie chleba či pečiva bez potreby pestovania kvásku vopred a istota výsledku. Vďaky droždiu je chlieb krásne nakysnutý a zároveň vzdušný a kvások mu dodá dokonalú, mierne kyslastú typickú kváskovú chuť a vôňu. Recept na rýchle moderné pečenie kváskového chleba nájdete na zadnej strane obalu Kvásku Dr. Oetker alebo tu. Je dôkladne vyskúšaný a chlieb sa vám podľa neho vždy podarí.

2.    Tradičné pečenie zo živého kvásku 
Ak uprednostňujete tradičné pečenie kváskového chleba, je možné Kvások Dr. Oetker oživiť a piecť chlieb z čerstvého kvásku bez potreby ďalších kypridiel. Tu však počítajte s tým, že proces aktivácie sušeného kvásku zaberie niekoľko dní.

Podrobný návod na oživenie kvásku nájdete v sekcii Oživenie kvásku.

Pre niektoré recepty je nutné pripraviť tzv. rozkvas deň vopred. Podrobný návod na prípravu rozkvasu nájdete v sekcii Rozkvas.

Prajeme Vám veľa radosti a úspechov pri domácom kváskovaní