Na prípravu cesta v mise zmiešame mlieko s octom a necháme asi 10 minút stáť. V druhej mise zmiešame múku s cukrom, škrobom, kypriacim práškom, sódou a soľou. K mlieku pridáme olej a vanilkovú pastu a zamiešame. Potom nalejeme do misy s múkou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne zmiešame smotanu s cukrom. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Dôkladne odkvapkaný kompót rozdelíme na náplň a opatrne ho do nej vtlačíme. Šťavu z kompótu doplníme vodou alebo ananásovým džúsom do 500 ml a nalejeme do kastrólika. Vmiešame VEGA gél a privedieme do varu. Povaríme asi minútu a potom pomaly nalejeme na povrch a necháme stuhnúť. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie